Tüketiciler Birliğinden “ziynet eşyasını tanıdığınız kuyumcudan alın” uyarısı

Kuyumculuk Sektöründe Düğün Sezonu Hareketliliği

Kuyumcu Şahin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, düğün sezonunun başlamasıyla beraber kuyumculuk sektöründe hareketlilik yaşandığını belirtti. Yaz aylarında artan düğünlerin, ziynet eşyasına olan talebi artırdığını vurgulayan Şahin, bazı kişilerin bu durumu sosyal medyada fırsata çevirdiğini dile getirdi.

Şahin, Türkiye’de uzaktan satış yönteminin henüz istenilen düzeye gelmediğini ifade ederek, “Düğün sezonuna giriyoruz, yaz tatili başlıyor. Herkes düğün planları yapıyor ve hediyeler ile takılar alınıyor. Fiyatların yükselmesi ile birlikte küçük miktarlarda dikkat edilmeye başlanıyor. Bu noktada %2 veya %3’lük indirimler oldukça çekici hale geliyor.” şeklinde konuştu.

“Sosyal Medyadaki Dolandırıcılık Hareketleri”

Sosyal medyadaki bazı paylaşımların, pazarlamacılık amaçlı tüketicileri yanıltmaya yönelik olduğunu vurgulayan Şahin, “Uzaktan satın aldığınız altın veya takı eşyalarında gramaj ile oynanabilir, ödeme yaptığınız miktarın karşılığında eksik gramajda ürün gönderilebilir veya ayarıyla oynamalar yapılabilir. Bu durumu tespit etmek oldukça zor. Bilezikler veya takılar içerisine altın olmayan materyaller ekleyerek ağırlık ve fiyat artışı sağlayabilirler. Bu yüzden bu tür risklerden kaçınılmalı. Güvenilir kaynaklardan ve belgelendirilmiş ürünler tercih edilmeli çünkü bu hilelerin çözümü bazen bile bile sarrarları zorlayabilir. Uzaktan altın alımı pek mantıklı değil.” şeklinde konuştu.

“Tüketici Hakem Heyeti ve Güvenli Alışveriş”

Uzaktan alışveriş yapılacaksa, tüketicilerin güvenilir ve kurumsal firmalardan alışveriş yapmaları gerektiğini belirten Şahin, “Elinde fatura veya doğrulayıcı belge bulunmayan ürünlerden uzak durmalıyız. Eğer bir problem yaşanırsa Tüketici Hakem Heyeti de yardımcı olamaz çünkü elimizde yeterince kanıt yok. Ödemelerin ise elden yapılmaması gerekiyor. Ödeme mutlaka fatura veya kart üzerinden gerçekleşmeli ki kanıtlanabilir olsun. Tanınmış firmalardan ve güvenilir kaynaklardan alışveriş yapmak en doğrusu.” dedi.

Related Posts

Dolar gücünü kaybediyor: Yerine gelen sistemler şaşırtıyor!

VTB Başkanı Andrey Kostin, Rusya’nın yaptırımlara alıştığını belirterek mevcut sistemin yerini alacak yeni finans modelleri geliştirilmesi gerektiğini söyledi. Dijital para ve yerel para birimleriyle ödemelere dikkat çeken Kostin, Türkiye ile ticarette yaşanan ödeme sorunlarına da vurgu yaptı.

7 bölgenin 7 ilinde fiber güç gösterdi

Türk Telekom Türkiye’de 7 bölgenin 7 ilinde fiberin gücünü gösterdi. CEO Önal, “Amacımız daha bağlantılı, akıllı, güvenli ve erişilebilir bir dijital dünya” dedi.

Uluslararası şirket Türkiye’den resmen çekildi! Bin 800 çalışanı vardı

Avusturya merkezli ambalaj üreticisi Rondo Ganahl AG, Türkiye pazarındaki faaliyetlerine son verdi. Uluslararası şirket, İstanbul’da bulunan oluklu mukavva ambalaj üretim tesisini yerel bir ambalaj üreticisine devrederek ülkeden tamamen çekildiğini …

TOBB raporu endişe yarattı: Yeni şirket kurulumları çakıldı kapananlar tavan yaptı!

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), 2025 yılı Mayıs ayına ait kurulan ve kapanan şirket istatistiklerini açıkladı. Buna göre, geçen yılın mayıs ayına göre kurulan şirket sayısı yüzde 13, kurulan kooperatif sayısı yüzde 32,5 oranında azalırken …

Mayıs ayı konut fiyat endeksi açıklandı!

2025 yılı Mayıs ayına ilişkin Konut Fiyat Endeksi (KFE) verileri Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) tarafından yayımladı. Açıklanan verilere göre, 2025 yılı Mayıs ayında bir önceki aya göre yüzde 3,4 oranında artan KFE, bir önceki yılın aynı …

Merkez Bankası haziran ayı faiz kararını açıkladı

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), son dakika haziran ayı faiz kararını açıkladı. Para Politikası Kurulu (PPK), politika faizini beklentiler doğrultusunda yüzde 46 seviyesinde sabit tuttu.